12.11.09

MonoKL Levinas Sayısı Duyurusu

MonoKL'un Uluslararası Levinas Sayisi hazirliklari suruyor. Yurtdışından 8 farklı ülkeden 35 civarında özgün katılım bekliyoruz. Ayrıca Türkiye'den de 15 yazar, düşünür ve akademisyen katılım gösterecek. Bunlara ek olarak her zaman olduğu gibi konunun değerli uzmanlarıyla söyleşiler, Levinas'ın temel metinlerinden çok özel çeviriler ve bir de sözlük yer alacak sayıda. Yabancı dildeki yazıların hepsi orijinal ve Türkçe şeklinde ikidilli yayımlanacak. Türkçe yazıların en azından bazıları çiftdilli olacak. Bunun dışında kalan yazıların ise en azından yabancı bir dilde geniş özetlerini yazılarla birlikte yayımlamak için uğraşıyoruz. Bu sürecin Nisan sonuna kadar devam edeceğini, derginin de Haziran ayında yayımlanacağını öngörüyoruz.

Türkiye'den yazılar için son gönderim tarihi 15 Mart'tır. Olabiliyorsa yazının ikinci bir dilde de çevrilmiş olmasını bekliyoruz. Eğer olamıyorsa, en azından geniş bir özetini rica ediyoruz yabancı bir dilde. Bundan kasıt da 10 sayfa yazı için 3 sayfa özettir.

Yazıların dipnotları her sayfanın altında olacak şekilde ve 12 times new roman ile tek satır aralıklı olarak gönderilmesi gerekiyor.

Fransızca ve İngilizce çeviri konusunda da katkıda bulunmak isteyenler editor@monokl.net ile iletişime geçebilirler...

No comments: