21.7.13

Monokl: Minör Akademi

Monokl, Minör Akademi adı altında çeşitli soruların ele alınıp tartışılacağı bir felsefe forumu tasarlamaktadır. Açık hava ve ev toplantıları şeklinde yapılacak, katılımın önceden kayıt olmak kaydıyla herkese açık olacağı toplantılar gerçekleştirilecektir. 

Bu toplantılarda yer almak isteyenler, editor@monokl.net adresine ad soyad ve iletişim bilgilerinden oluşan bilgilerini 1 Ağustos tarihine kadar göndermelidir. 

Katılmak isteyenler aşağıdaki konular dışında başka konu önerilerinde de bulunabilirler. 1 Ağustos tarihinden itibaren konuların genişletilmesi için öneriler bir e-mail havuzu yoluyla iletilebilecektir. 

Konular kararlaştırılıp tamamen toparlandıktan sonra son haliyle ilan edilecektir.

Toplantıların Ağustos'un 2. haftasından itibaren (15 Ağustos) İstanbul'da başlatılması planlanmaktadır.

Her toplantıya katılım zorunlu olmayacaktır ama geçerli bir mazeret bildirmeyerek üç toplantıya arka arkaya katılmayanın kaydı silinecektir.

Toplantıların haftada en az bir kez iki ile üç saat arasında süreceği düşünülmektedir. Toplantıların mekanları ve zamanları, katılımcılarla birlikte her toplantıdan en az 10 gün önce belirlenecektir.

Minör Akademi katılımcılarının belirtilen konularda bilgi sahibi olmaları ya da konuşmaları zorunluluğu bulunmamaktadır.

Toplantıların konuşmacı ya da konuşmacıları önceden ilan edilecektir. Toplantılar müdahaleye açık konuşmalar, paylaşımlar ve tartışmalar yapısı şeklinde sürdürülecektir.

Ele alınacak konularla ilgili yapıt önerileri kayıt yaptıranların da önerileri dikkate alınarak 1 Ağustos ile 10 Ağustos arasında ortak iletişim yoluyla belirlenecektir.

Şu an için Ele Alınması Düşünülen Konular:

- Direnişi Düşünmek (Monokl'dan çıkacak 2013 Taksim kitabı kapsamında)
- Ekolojik Sorunsal
- Kapitalizm Sorusu
- Heidegger'e Giriş
- Levinas'ta Özne ve Tanrı
- İbn-i Sina'da Varlık Anlayışı
- Üç Monoteizm'de Ruh 
- Müzik Felsefesi
- Deleuze'de Politika
- Badiou'da Olay
- Agamben ve Nancy'de Ortaklık/Topluluk Düşüncesi
- Suhreverdi'de Nur Konusu
- Lacan'da Arzu 

No comments: